Zdravá svačinka pro malé i velké

Není Brumík jako Brumík. Zatímco domácí méďa obsahuje 8 ingrediencí, ten z obchodu má složení na několik řádků a obsahuje spoustu věcí, které nejsou vhodné ani pro dospělé, natož pro děti. Proto bych svému synovi nikdy nedala takovouhle svačinku z obchodu.

Doma připravená svačinka je výhodná v tom, že do ní dáte kvalitní, čerstvé suroviny, pohlídáte si množství cukru a nepotřebujete přidávat žádné nesmyslné konzervanty, protože nepotřebujete, aby to vydrželo měsíce zabalené ve špajzu.

Po několika měsících jsem si vzpomněla, že jsem si koupila silikonové formičky ve tvaru medvídka, srdíček a kytiček, které jsem ještě nepoužila a tak jsem se rozhodla, že je na čase to změnit a že synovi připravím na svačinku překvapení. Když jsem ho uspala, vrhla jsem se na přípravu. Chtěla jsem si najít nějaký osvědčený recept, ale na žádný, který jsem našla jsem doma neměla suroviny a tak jsem si vymyslela svůj a vyplatilo se to! Vážně se to povedlo, a bylo to tak výborné, že jsem se bála, že synovi nic nezbyde a všechno mu sním. Tak se s Vámi o ten recept podělím, ať si taky pochutnáte 🙂

Ingredience:

100 g špaldové mouky
150 g jablíček hrubě nastrouhaných (použila jsem sladší odrůru)
80 ml kokosového mléka v plechovce
2-3 lžíce olivového oleje
1 vajíčko
40 ml datlového sirupu
1 vrchovatá kávová lžička prášku do pečiva
trochu skořice

Smícháte si zvlášť suché suroviny (mouka, prášek do pečiva, skořice) a zvlášť vlhké suroviny (jablíčka, kokosové mléko, olej, vajíčko, datlový sirup). Všechno krásně promíchejte do sebe, vymažte si formičky (silikonové stačí vymazat trošku olivovým olejem), naplňte je a pečte asi 30-35 minut na 180 °C.

Když to zvládnete, tak je nechte před jídlem vychladnout. Jsou dokonalé vláčné a zaručuju, že je možná sníte dřív než se dostanou k dětem.

Někteří z Vás se i ptali, kde jsem koupila formičky. Koupila jsem je u nás v domácích potřebách Kitos, koukala jsem, že mají i eshop, tak Vám tady rovnou dávám odkaz. Mrkněte, tohle jsou přímo ty formičky co mám já >>> 

Kvůli vejci, datlovému sirupu, doporučuju až od 1 roku, ale pokud dáte pouze žloutek a sirup vynecháte, tak můžete zkusit i dříve.

Málem bych zapomněla – nezapomeňte své výtvory vyfotit a poslat mi je, budu moc ráda ♥

Mám za sebou nelehkou cestu v boji s alergií na mléčnou bílkovinu u svého syna a díky tomu pomáhám maminkám a rodinným příslušníkům, jak se s ABKM a dalšími přidruženými alergiemi vypořádat tak, aby jejich děťátko bylo spokojené a zdravé. Můj příběh si přečtete zde >>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.