Pečené koblížky bez mléka

O tenhle recept jste si v posledních dnech často psali – a tak je tady. Koblížky jsem si zamilovala nejen já, ale i manžel a syn a tak doufám, že najdou místo i ve Vašem receptáři.

Co budeme potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml rýžového mléka
  • 1 vejce
  • 50 g rozpuštěného ghíčka (nebo Ramy bez laktózy / Alsanu)
  • 40 g panely nebo třtinového cukru
  • kostka droždí
  • trošku soli

Jak na to?

Zaděláme kvásek – přihřejeme mléko a do něj rozdrobíme kostku droždí a přisypeme trochu cukru a mouky. Zamícháme a necháme vzejít kvásek na teplém místě (nejlíp na topení).

500 g mouky smícháme s 40 g panely nebo třtinového cukru, přidáme trošku soli a do této směsi vlijeme kvásek, 250 ml ohřátého rýžového mléka, rozpuštěné ghíčko nebo Ramu / Alsan a 1 celé vejce. Vypracujeme těsto, které se nelepí, přikryjeme a necháme zhruba hodinku kynout na topení.

Až těsto zdvojnásobí svůj objem, což bylo zhruba po té hodině, těsto vyválíme a pomocí skleničky vykrajujeme kolečka. Mě toto těsto vyšlo na 2 plechy koblížků. Nechala jsem pak na plechu ještě 30 minut kynout a poté jsem pekla v horkovzdušné troubě na 160 °C zhruba 20 minut. Jeden koblížek jsem obětovala jako pokusný a píchla do něho špejlí, pro jistotu.

Po upečení potřeme rozpuštěným ghíčkem nebo ramou.

Jak koblížky vychladly, naplnila jsem je domácí marmeládou za pomocí injekční stříkačky.
No a výsledek vidíte sami. Myslím, že se moc povedly. ♥ 
Tak dobrou chuť.

 

Tento recept jsem nevymyslela, pouze poupravila již existující recept tak, aby byl vhodný pro bezmléčnou dietu. Pokud Vy nebo Vaše děťátko nemáte alergii, můžete koblížky upéct podle původního receptu s mlékem a máslem, který najdete zde: http://kubulkovydobroty.blogspot.com/2016/08/pecene-koblizky-s-jahodovou-marmeladou.html

 

 

Mám za sebou nelehkou cestu v boji s alergií na mléčnou bílkovinu u svého syna a díky tomu pomáhám maminkám a rodinným příslušníkům, jak se s ABKM a dalšími přidruženými alergiemi vypořádat tak, aby jejich děťátko bylo spokojené a zdravé. Můj příběh si přečtete zde >>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.