Jednoduché a rychlé palačinky bez mléka

Luxusní sladká snídaně, jejíž příprava Vám zabere maximálně 20 minut. Vhodná i pro děti (od doby kdy zavedete do stravy vejce a lepek).

Co budeme potřebovat?

  • 200 g špaldové hladké mouky (používám Pernerku celozrnou, ale můžete použít i klasiku)
  • 400 ml rýžového mléka
  • 2 vejce
  • špetku soli
  • můžeme osladit trochou třtinového cukru nebo panely (u nás se dělá bez cukru, aby to mohl jíst i syn)

Tyto ingredience vystačí na palačinky na fotce (najedli jsme se z toho 2 dospělí a jedno dítě).

Jak na to

Nalijeme na nepřilnavou pánev olej. Než se nahřeje, v míse si rozmixujeme metličkou mouku, s rýžovým mlékem, vejci a špetkou soli. Vznikne nám krásné těsto. Jakmile bude pánev nahřátá, nalijeme na pánev a osmažíme palačinku z obou stran.

A je to!

No není to úžasně jednoduché a rychlé?

Mezi jednotlivé palačinky můžete namazat marmeládu nebo veganský jogurt, ozdobit ovocem a doladit k dokonalosti datlovým nebo rýžovým sirupem.

Jsou dokonalé. Tak dobrou chuť 🙂

 

 

Mám za sebou nelehkou cestu v boji s alergií na mléčnou bílkovinu u svého syna a díky tomu pomáhám maminkám a rodinným příslušníkům, jak se s ABKM a dalšími přidruženými alergiemi vypořádat tak, aby jejich děťátko bylo spokojené a zdravé. Můj příběh si přečtete zde >>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.